Alla vi som gillar Maria

torsdag 18 augusti 2011

Det är inte lördag idag mamma....

I vanliga fall när jag vill mina  barn någonting så gäller det att ta fram Pavarottiresurserna. Att överrösta Spotify, Mario när han kör rallybil, grisarna på Farmville och andra typiska barnljud är nästintill omöjligt i vårt stora hus.

Många av mina och barnens konflikter bottnar i att de inte hörde när jag sa att de skulle sätta in smöret i kylen när de brett sina mackor OCH stänga kylskåpsdörren! Eller att de skulle slänga de smutsiga strumporna i tvättkorgen istället för att lämna dem på golvet exakt där de tog av dem. Inte heller hörde de att de skulle sätta in den smutsiga disken i diskmaskinen och låsa ytterdörren när de går hemifrån...

Men!!

När jag smyger in i skafferiet -  på jakt efter något gott att stoppa i munnen - så plockar de fram sina parabolantennöron. Trots att jag öppnar colaburken så gott som ljudlöst och hostar lite diskret samtidigt som jag öppnar chipspåsen står tre glupska barn utanför dörren och deklararerar att de minsann oxå är hungriga!!

Det är ett märkligt fenomen det där med selektiv hörsel...




Tur för dem att jag älskar dem så mycket!! Det är lättare att bortse från deras brister då....

1 kommentar:

  1. Hahaha - underbart! Ja, vi mammor borde verkligen gå till botten med det där med hörsel. Dessutom är det ju märkligt att de aldrig hittar något på egen hand utan ständigt och jämt får be om assistans av sina mammor - som tycks ha måsögon ;-D
    Trevligt att du kikade in hos mig, och din blogg föll mig verkligen på läppen :-)

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...