Alla vi som gillar Maria

måndag 26 mars 2018

Skillnaden mellan stockholmska och skånska

Jag läste på sociala medier idag att Jerry Williams dött. Jag kom då att tänka på en rolig liten historia som jag tänkte dela med mig av. Kanske 1986 eller så var Jerry Williams och uppträdde på något jippo på Ovesholms slott en bit från byn Träne som jag bodde i när jag var liten. Det var med all säkerhet fler än han som uppträdde där men eftersom jag hjälpte till i köket har jag dålig koll på vilka det kan ha varit. Och det är inte ens säkert att jag kommit ihåg även om jag hade sett dem. Men eftersom jag lyckades göra bort mig BIG TIME för Jerry Williams så kommer jag väl ihåg att han var där. För plötsligt stod han där i köket - livs levande - den där mannen som gjorde så konstiga rörelser med munnen när han sjöng. Jag var 12 år (om det nu var 1986 vill säga) och hade aldrig varit så nära en känd person. Han tittade på mig och sa: Öh finns det en mugg????
Ja visst vänta lite säger jag och pilar iväg för att hämta en kaffemugg. När jag kommer tillbaka viker han sig av skratt och jag fattar ingenting. För inte visste jag att mugg betydde toalett på stockholmska.....


5 kommentarer:

 1. Hahaha! Ja, förut sa man "jag behöver gå på muggen". Det var/är stockholmsslang. Å Jerry Williams hade en massa "egna" ord också, som finns listade i hand självbiografi.
  Har också träffat Jerry irl några gånger när jag jobbade på Suzuki. Å Jerry var ju märket trogen under hela livet. Han betalade alltid för motorcykeln, ville inte ens ha rabatt trots att han själv gjorde reklam för Suzuki på scen. Han var en otroligt fin kille utan minsta divafasoner. Dessutom bodde han i Täby så.
  Kul att du delade med dig och berättade historien om muggen:-)

  SvaraRadera
 2. Hahaha, det tycker jag förvisso många säger än. Men då visste man ju inte annat än att en mugg var en mugg, en toa en toa...

  SvaraRadera
 3. Håller med om att Jerry var en otroligt ödmjuk person. Träffade också honom flertalet gånger i jobbet. Blir faktiskt lite ställd av BP:s kommentar för jag jobbade inom koncernen som hade Suzuki. Undrar om vi varit på samma ställe, världen är ju bra liten ändå.

  SvaraRadera
 4. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 5. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...