Alla vi som gillar Maria

måndag 7 november 2016

Tacksamma måndag och en undran

Varje måndag tänker jag genom veckan som gått och samlar höjdpunkterna i ett blogginlägg. Ett alldeles ypperligt sätt att starta veckan på och hur kämpigt det än är så finns det alltid något att vara tacksam för. Det är Eva som ligger bakom denna fina idé och inne hos henne hittar du en lista på alla som delar med sig.




 • H Ö S T L O V - alla mina tre ungdomar är så duktiga och ambitiösa i skolan att de är väl värda en veckas ledighet ♥
 • en semesterresa med hela familjen att se fram emot
 • en inspirerande föreläsning om motivation och inspiration
 • inskrivning på körskolan för mina två stora
 • en härlig långpromenad hem från jobbet 




 • en stund vid pappas grav i lördags kväll med hela familjen ♥
 • en riktigt lat söndag (även om det slutade med flimmer och huvudvärk......)

Och så till min undran. De morgnar det funkar åker mina två stora med mig till jobbet och min man lämpar av cyklar vid busshållsplatsen som ligger dryga 6 km hemifrån. I morse när jag körde Pontus (Julia har sovmorgon på måndagar) klagade han på att han inte hittade sina vantar och hur kallt det skulle komma att bli att cykla hem. Och mycket riktigt kom han hem i eftermiddags med illröda händer. Och då hade han ändå stannat och fiskat upp lite kläder ur gympapåsen som han lindat runt händerna. Efter han beklagat sig några vändor tänker jag att NU ska han nog leta efter sina vantar men i stället går han upp och sätter sig vid sin dator. Och nu undrar jag vart gränsen går mellan en omtänksam mamma och en curlingmamma? Ska jag påminna honom att leta upp vantarna eller ska jag låta honom cykla hem och förfrysa händerna tills han själv tänker på det? 
Det är ju inget jobbigt för mig att påminna honom precis som jag påminner övriga familjemedlemmar om saker ibland och som de påminner mig MEN samtidigt ligger det ju absolut i hans eget intresse att ha koll på sina vantar. Han är ju trots allt 16 år. HUR GÖR/GJORDE DU MED DINA BARN??

7 kommentarer:

 1. Härligt med en planerad semesterresa. Antar att ni flyr vintern! En långpromenad i ett sådant fint väder som du visar upp är underbar. Mindre roligt i en snöstorm som vi fick uppleva idag...

  Som tur är så slapp jag påminna barn om vantar med mera, eftersom jag har inga - barn alltså. Vantar har jag. Personligen tycker jag att man ska lära sig den hårda vägen, då sitter det sen. (Pratar om mig själv nu). Så jag tycker nog att han får tänka själv och leta fram sina vantar.

  SvaraRadera
 2. Säg till honom att han får leta och hoppas på att han gör det! Du kan ju ha lite pejl på var de finns, men han kan gott leta själv.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle påminna honom att leta, men sen får han ta ansvar att göra det själv...utan tjat ;-)
  Körkort, jajajajajaja....skrivning förra veckan som gick bra här och körning denna veckan. Nervöst att vara mamma ibland! Hoppas det går bra så vi slipper den där övningskörningen här hemma sen, för gott!
  Kram J

  SvaraRadera
 4. Många tacksamheter, där.
  Jag har nog fostrat mina barn enligt tuffa regler. Och visat dem med förhoppningsvis gott exempel. Inget klemande.
  Tyvärr så la sig svärmor i många gånger och skämde bort dem. Inte bra att bo för nära varandra.
  Så, jag tycker sonen kan få jobba lite på egen hand (vante) ;)
  Kram <3

  SvaraRadera
 5. Höstlov, planerad semesterresa och .... så kommer vi till din undran och jag sitter bara och ler :) Jo, jag vet att det inte är roligt - men igenkänningsfaktorn är hög! SOM man har tjatat i sina da'r - men , vet du, det hjälper inte. Det gör faktiskt inte det ... eller, jo, det kanske det gör ... när de fått frysa om händerna ordentligt några gånger och kanske funderar på "vad är det morsan brukar tjata om?" ... för de kommer att komma på att vantar är bra - alldeles själva. Dumma är de ju inte ;) Det har man ju bidragit med gener för att förhindra ;)

  SvaraRadera
 6. Trevligt lista :) Saknaden av vantar: Införskaffat nya vantar, han skäms nog tillräckligt ändå. Tänk på alla andra positiva egenskaper han säkert har :)

  SvaraRadera
 7. Vilket smart sätt att inleda veckan på. Att lägga fram alla höjdpunkter. Jag ska nog ta efter den idén. :)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...