Alla vi som gillar Maria

lördag 15 oktober 2016

Mitt mitt-i-oktober-löfte!!

I morse fick jag beröm för en sak jag gjort på jobbet. Ganska mycket beröm tillochmed och det kom från vår ICA-handlare. Högsta hönset alltså! Som alltid när jag får beröm mumlade jag ett tack samtidigt som jag ryckte på axlarna och menade att det var väl inte så märkvärdigt.
Jag hann knappt ut på lagret innan jag ångrade min reaktion. Varför är jag så oerhört dålig på att ta emot både beröm och komplimanger? Varför slår jag alltid från mig när någon tycker att jag är bra? (innerst inne vet jag varför tack vare min egen terapeut Lotta men det är inget jag vill gå in på här)
Det är ju faktiskt ganska respektlöst mot berömmaren att förminska dennes åsikt genom att inte acceptera vad hen säger!
Efter att jag grämt mig i några minuter ringde jag upp honom och sa som det var. Att jag är sjukt dålig på att ta beröm. Att jag blev jätteglad för hans ord och att det betydde mycket för mig.
Fatta hur skönt det kändes!!
Från och med NU ska jag bli bättre på att ta emot beröm!! Och även om jag tror att jag är ganska duktig på att ge beröm till andra skadar det inte att bättra på det oxå!!

Är du duktig på att ge/ta emot beröm?

6 kommentarer:

 1. Att ta emot beröm kräver "erfarenhet", vana och attityd. Det kräver även en "uppläringsperiod", peciellt för oss kvinnor - tyvärr. Det tog mig ett antal år att inte svara precis som du gjorde utan att tacka, bekräfta min bedrift och smajla självsäkert. Nu kan jag det. Men som sagt - det tog ett tag att lära sig.

  Tycker du tog ett toppen steg i rätt riktning genom att ringa upp chefen! Bra gjort!!!

  SvaraRadera
 2. Svar: Följer ytterligare en Kristianstads blogg och hon är totalt såld på handbollslaget. Så ja, jag vet att orange är det som gäller hos dig och henne. Kristianstads Handbollklubb är min andra favo efter Hammarby vars färg ju är limegrön;-)

  SvaraRadera
 3. Det är nog tyvärr något de flesta av oss är rätt dåliga på.

  SvaraRadera
 4. Jag är nog bra på båda delarna kram Diana

  SvaraRadera
 5. Jag är dålig på att ta emot beröm, bättre på att ge, men även det kunde förbättras!

  SvaraRadera
 6. Det är bra att vi människor kan ta oss i kragen och göra om, göra rätt :) Heja dig! Inspirerande!
  Jag har lärt mig att säga tack :) Jag måste inte hålla med om det de säger för att förstå att de ge mig en komplimang - och de tackar jag numera för. Hade de gett mig en kopp kaffe, en chokladask eller en lönebonus hade jag ju sagt tack, helt enkelt - så varför inte när det är en komplimang!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...