Alla vi som gillar Maria

måndag 23 maj 2016

(O)tacksam måndag.....

Denna dag har inte alls varit en bra start på veckan. I dag skulle jag och dottern ta tåget till Malmö för ett läkarbesök vi väntat på i flera månader. Hon skulle göra ett TILT-test vilket i korta drag går ut på att försöka framkalla yrsel/svimningsanfall vilket hon har haft problem med ganska länge.
Det började med att vi blev lite sena att lämna hemmet och som vanligt när jag blir stressad är jag inte så trevlig att ha att göra med. Några snäsningar senare hade hon vett att hålla tyst hela vägen in till stan.

På avfarten från motorvägen började bilköerna på grund av att två bilar varit oense om vem som hade företräde och vem som inte skulle köra och jag kände illamåendet komma krypande. Vi fick småspringa till tågstationen och satte oss på tåget två minuter innan det skulle gå. Bara det att det gick inte två minuter senare.....

När det fortfarande inte gått 10 minuter senare började jag och flertalet andra passagerare skruva på oss. Inte ett knyst kom från högtalarna eller den osynliga tågvärden. Skånetrafikens app flyttade hela tiden fram avgångstiden och plötsligt var tåget så sent att vi kunde ta nästa tåg. Som i och för sig var ett långsammare Pågatåg men huvudsaken var ju att vi kom till Malmö. Gärna idag.
Precis när vi klivit på Pågatåget hördes i högtalarna att Öresundståget skulle avgå och vi rusade tillbaka till tåget vi precis klivit av.
Tåget började rulla men lyckan var kortvarig. Det visade sig att tåget bara skulle gå till Hässleholm där vi var tvungna att byta. Det gick ett unisont stön genom tågvagnen när detta informerades i högtalarna som tydligen nu helt plötsligt fungerade utan problem.

Såklart hade jag ringt till sjukhuset för att berätta att vi blev sena och när vi 47 minuter senare stormade in på Klin-fys var jag mer än lovligt irriterad på SJ. Vi förstod genom Skånetrafiken app att det befunnit sig obehöriga personer på spåren tidigare i morse men hur det kan påverka tågtrafiken flera timmar senare förstår jag inte.

I vilket fall som helst drogs undersökningen igång. Dottern spändes fast i sängen som skulle tippas i olika lägen samtidigt som en miljon sladdar höll koll på blodtryck och hjärta. De sprutade nån sorts spray i munnen på henne och två minuter senare fick hon blodtrycksfall och tuppade av!! Det var tydligen väldigt ovanligt. Nu ska de studera alla hennes värden och sen får vi förhoppningsvis reda på varför hon mår som hon gör.

Efter avslutad undersökning var hon väl värd en lyxfika och vi gick till Espresso House där vi beställde vars en hjärnfrys. Förlåt Frapino heter det ju ;-)

Men den hjärnfrysen försvann snabbt när vi kom på tåget som skulle ta oss hem igen. Typ 78° varmt var det i vår vagn och i högtalarna - som tydligen funkade även på detta tåget - hördes ständiga ursäkter för värmeböljan. Som om någon kunde undgå att märka den......

MEN jag blev snart lite gladare eftersom jag fick ett SMS om att min nya GPS Smartwatch Garmin Vivoactive HR som jag beställde i fredags låg på ICA och väntade på att bli hämtad. Och den kommer med all säkerhet att vara med på nästa veckas tacksamhetslista!!

8 kommentarer:

 1. Vilken dag! Anar att det är skönt att vara hemma igen :) trevligt att ha en ny kul "leksak" att se fram emot också ;)

  SvaraRadera
 2. Usch, så vill man inte en morgon ska börja när man har en tid att passa. Hoppas ni får ett besked så att de får ordning på dotterns mående.

  SvaraRadera
 3. Men oj vilken jobbig dag med massa strul. Hoppas dottern får den hjälp hon behöver! Håller tummarna att fortsättningen av veckan blir bättre.
  Stämmer nog att man behöver avstå helt från gluten. Jag har minskat väldigt men fuskar lite då och då. Får skärpa mig!

  SvaraRadera
 4. Vilken j-la dag! Sov gott i natt!

  SvaraRadera
 5. "Welcome to our world". Det är ju ofta bara 08 som uppmärksammas för problem med pendeltågen. Nu ser jag att ni har samma misär i Skåne också...

  Vilken hemsk dag för både dig och dottern. Nu kan det väl bara bli bättre - hoppas jag iaf...

  SvaraRadera
 6. Nu är den dagen gjord. Jag läste om detta hos dig igår, men utan att kommentera.
  Önskar er en lugn tisdag.
  ♥ kram ♥

  SvaraRadera
 7. Piuhhh....sicken dag...man kan ju bli galen för mindre.... Och undersökningen, den verkar ju otäck! Kram J

  SvaraRadera
 8. Vilken dag! Skönt att ni trots allt strul fick undersökningen gjord och hoppas nu också att ni får ett bra besked efter undersökningen och att de kunniga kan ge adekvat hjälp.
  Och man kan hu fråga sig varför saker och ting ska vara lätta när de kan vara svåra.
  Stor kram!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...