Alla vi som gillar Maria

lördag 12 mars 2016

En bild och 1000 ord #9 - den där om min helt vanliga men alldeles ovanliga pappa

I dag skulle min helt vanliga men alldeles ovanliga pappa fyllt 70 år och det kändes självklart att dagens inlägg blir en hyllning till honom ♥ För dig som är ny och inte vet så mycket om min pappa vill jag berätta att han drabbades av demens när han var 54 år gammal. Du hittar allt jag skrivit om honom under etiketten "Min pappa".

När pappa fyllde 50 (och min storasyster 25, min lillebror 15 och min lillasyster 10) åkte hela familjen till Stockholm på en långhelg så därför känns det extra rätt att jag är i Stockholm just idag. (detta är ett tidsinställt inlägg)
Min pappa älskade Carola. Därför skulle vi såklart gå på Göta Lejon och titta på Sound of Music med just Carola i huvudrollen när vi var på besök i huvudstaden. För att vara säkra på att hitta dit på lördagskvällen då vi hade biljetter tog vi oss dit även på fredagskvällen för att reka hur lång tid det tog med tunnelbanan osv. När vi stod utanför teatern kom plötsligt Carola rusande. Hon var sen till kvällens föreställning men tog sig ändå tid att ge min pappa ett bländande leende och ett "hej" när han på bred skånska hälsade på sin idol. Jag tror nästan att det var resans höjdpunkt för min pappa.
Vi bodde på Zinkensdamm vandrarhem och det är för övrigt enda stället jag och min familj bott på varje gång vi varit i Stockholm. (Fast denna helgen bor jag ju hos Sanna!) För övrigt minns jag inte så många detaljer från denna helg mer än att min pappa hittade ett par grisörhängen i trä till mig (jag samlade på grisar vid denna tiden) i en liten butik i Gamla Stan. Dessa örhängen har jag fortfarande kvar. 

En annan kvinna som pappa var väldigt förtjust i (förutom sin fru och sina tre döttrar då såklart!!) var Lill-Babs. En del av er minns kanske TV-succén Här är ditt liv med Lasse Holmqvist?? När Lill-Babs var där spelade pappa in avsnittet på VHS och tittade sen på det avigt och rätt när han fick en stund över. Han levde nog i ständig skräck att någon skulle råka spela över hans Lill-Babs med McGyver eller annat strunt!

Trots att det är mer än tre år sedan pappa dog är det fortfarande väldigt jobbigt att skriva om honom. Hans sista år i livet var inte honom värdiga och han visste inte vilka vi var när vi kom för att hälsa på. Därför trodde jag att vi i stort sett sörjt färdigt den dagen han äntligen (ja jag får säga så eftersom hans sista dagar var en plåga för honom och för oss alla) dog men ack vad jag bedrog mig. Det går inte att sörja färdigt någon som fortfarande finns trots att han inte finns.

Jag tänker ibland på allt jag kunde gjort annorlunda när jag var yngre och på att jag absolut kunde ha hälsat på oftare när han fick flytta in på ett demensboende. Ibland tänker jag på hur orättvist det är att just min pappa skulle drabbas av denna förbannade sjukdom och hur roligt pappa hade tyckt det varit att umgås med sina nu snart vuxna barnbarn. Fast för det mesta försöker jag tänka på alla de bra år vi trots allt fick tillsammans och alla saker vi gjort tillsammans när vår familj var hel ♥

Nedan ser du en bild på mig och min pappa ♥Grattis på födelsedagen min helt vanliga men alldeles ovanliga pappa ♥

5 kommentarer:

 1. Du skriver så det går rakt ini hjärtat! Varma tankar till dig på din pappas födelsedag!

  SvaraRadera
 2. Så perfekt att du är i Stockholm just nu!

  SvaraRadera

 3. Så vackert skrivet....
  Man tänker alltid efteråt att man skulle kunnat handlat annorlunda. Men jag tror vi gör så gott vi kan utifrån där vi själva i livet är....

  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Du kan verkligen uttrycka dina känslor på ett "perfekt sätt". Å din pappa tittar på dig nu när du och Sanna har skoj i huvudstaden. Okej då ha, saknar Carola men han gläds åt att ni har roligt:-)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...