Alla vi som gillar Maria

torsdag 14 januari 2016

Tunnelseende

I morse var det då dags att en gång för alla gå till botten med den där förbaskade klumpen i halsen som varit min följeslagare sen förra sommaren.
Det hela började inte så bra eftersom sköterskeeleven (??) som skulle spruta in kontrastmedlet inte var så himla duktig på att sticka. Och jag är väldigt lättstucken ska jag tillägga!!


Ett spräckt blodkärl och ett blåmärke rikare blev resultatet så här i efterhand.
Det andra resultatet får jag ju inte lika snabbt tyvärr.....

Ni som någon gång har gjort en magnetröntgen vet att man åker in i en smal tunnel och sen dundrar det och smäller en himla massa. Inte nog med att tunneln slutar mindre än en decimeter (jag har jättedålig avståndsbedömning men det känns som det i alla fall) ovanför näsan  -  för dagens röntgen krävdes oxå en sån där bur framför ansiktet. Inte så nice men det satt i alla fall en spegel i den där buren så jag fokuserade på mina tår i en halvtimme och sen var det över. Jag har full förståelse för att personer med klaustrofobi tycker att det är oerhört jobbigt att genomgå en magnetröntgen  - själv har jag inte svårt för trånga utrymmen men tycker att det är lite jobbigt i alla fall. Och såklart kliade det i hårbottnen/på näsan/under hörlurarna/på kinden typ hela tiden.
Dagens MR var dock en bit paj i jämförelse med den jag gjorde på hjärtat för snart 4 år sedan - den tog över två timmar eftersom de hela tiden fick ta om bilderna eftersom mitt hjärta slog i 190!!

Efter röntgen hade jag en tid hos min nya läkare som jag genast fick förtroende för. Han tyckte mitt "fall" var väldigt intressant och såg fram emot att klura ut vad som är fel med mig. Han utnämnde sig till spindeln i nätet som med hjälp av alla undersökningar skulle få ihop allting till ett färdigt och komplett nät. Och det ser jag verkligen fram emot!!

Nu ska jag inte göra mer i dag. Ja förutom att titta in till er då!!

9 kommentarer:

 1. Jag klarade inte magnetröntgen och lång tid efter fick jag t.ex. hoppa av bussen om det var för mycket folk. Hade ingen aning om att jag skulle reagera så! Hoppas du får svar snart!

  SvaraRadera
 2. Jag klarade av magnetröntgen tack vare idogt övande på yogaandning! Buren över ansiktet tittade jag aldrig på, blundade hela tiden. Superskönt när det var över!
  Håller tummarna att spindeldoktorn hittar rätt!

  SvaraRadera
 3. Snygg blåtira;-) Suck!
  Har gjort magnetröntgen två gånger. Det enda som störde mig oerhört var musiken som strömmade ur högtalarna rakt in i mina hörselgångar. Frågade om de inte kunde byta från "Lugna favoriter" till antingen P4 eller nå't rockigare i alla fall. Då fick jag som svar att musiken var just till för att lugna patienterna. Så nej, ett byte var inte möjligt.

  Nu hoppas jag och håller tummarna att din nya läkare hittar en lösning på dina problem.

  SvaraRadera
 4. SÅ skönt med en bra läkare du känner förtroende för! Det betyder massor!

  SvaraRadera

 5. Jag har legat i magnetkamera flera gånger, det brummar lite men det försvinner i musiken.
  Usch så illa du blev stucken...
  Skönt att du fick förtroende för läkaren, viktigt det där.

  Kramen ❤

  SvaraRadera

 6. Jag har legat i magnetkamera flera gånger, det brummar lite men det försvinner i musiken.
  Usch så illa du blev stucken...
  Skönt att du fick förtroende för läkaren, viktigt det där.

  Kramen ❤

  SvaraRadera
 7. Mig lurade dom in i den där hemska tunneln EN gång! Sedan dess har jag alltid krävt den öppna kameran.
  Eller just det. Det råkade bli en gång till när dom missat att skriva att jag ville ha öppen. Men då vägrade jag om jag inte fick åka in med fötterna först! Och så blev det! Men det var en kort röntgen så det gick bra.

  Förstår inte heller vitsen med musiken då allt dunkande från kameran ändå överöstar musiken.
  Skönt att du äntligen hittat en läkare som tar dig på allvar och inte kommer ge upp! ❤
  Ta hand om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag får ju inte ens åka in i en sån maskin då jag har deff :) bra på ett sätt men inte bra på ett annat...
  Verkligen inte kul när dom spräcker kärl och inte kan sätta sprutor usch
  Hoppas nu att den nya läkaren är bra och verkligen tar reda på vad det är.....
  Kram och mysig fredag

  SvaraRadera
 9. Jag gjorde ju MR några gånger med mina diskbråck för några år sedan, och även med en axel. Men som längst 45 minuter och det var inga problem, men drygt två timmar hade jag nog inte gillat...
  Trist när de inte kan sticka, men alla är ju nybörjare någon gång. Tyvärr finns det ändå de som inte kan lära sig trots mycket övning ;-)
  Kram J

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...