Alla vi som gillar Maria

tisdag 13 oktober 2015

Nu hoppas jag på att kunna sluta tjata.....

För visst är det ett evigt tjatande om min klump i halsen men det känns som om den tar över hela min tillvaro.
För ett tag sen sökte jag ju läkarvård för den där klumpen och läkaren var typ bombsäker på att den berodde på att det trängde upp magsyra i strupen som ledde till en inbillad klumpkänsla. Han skrev ut Omeprazol - en medicin som sänker magsyran i magsäcken. De första två dagarna mådde jag jättebra och klumpen var som bortblåst. Sen kom den krypande igen tillsammans med halsbrännan från helvetet. Jag förstår att folk söker sig till akuten i tron om att de har en hjärtinfarkt för det var ju ända in i bomben vad ont det gjorde. 
Hela mitt väsen larmade om att det var något som inte stod rätt till och jag började söka information på egen hand. Jag hittade boken Gnisselzonen av Anna Hallén och plötsligt började pusselbitarna ramla på plats. 
Här beskrivs ett enkelt test man kan göra hemma för att ta reda på om man verkligen har för mycket magsyra i magen eller om man kanske har för lite?!? 
Efter testet - som går ut på att dricka ett glas vatten med en tesked bikarbonat i - konstaterade jag snabbt att jag inte alls hade för mycket magsyra som min läkare var så säker på utan att jag i själva verket hade för lite!! Inte konstigt att jag mådde så mycket sämre av medicinen som såklart gjorde att jag fick ännu mindre magsyra i magen!!

Anna är en stark förespråkare av att äta LCHF och jag är efter en veckas test benägen att hålla med henne!! Jag har A L D R I G ont i magen längre, jag är aldrig sugen på något sött (vilket jag var 24 timmar om dygnet innan) och jag mår (förutom den där förbannade klumpen i halsen) bättre än vad jag gjort på riktigt riktigt länge!! Nu tänker jag inte ropa hej ännu men jag tänker fortsätta att utesluta kolhydrater ur min kost så länge jag mår bra av det! Och nej - jag bantar inte....

Men åter till magsyran. Vad jag kan läsa mig till i både denna fantastiska bok och på andra forum beror för lite magsyra allt som oftast på stress och trots att jag inte känner mig stressad talar mycket för att jag är det i alla fall. Jag drömmer ofta "stressdrömmar" och jag vet ju med mig själv att jag vill så himla mycket på en väldigt begränsad tid. Att det är sjukt rörigt på jobbet gör ju absolut inte saken bättre. 

Därför måste jag nu med små steg i taget bli bättre på att ta hand om mig själv. Jag är ju ganska duktig på att ta hand om mig själv fysiskt, jag tränar regelbundet och rör på mig dagligen. Men däremot är jag nog dålig på att lyssna på min kropp och ta det lite lugnt emellanåt. Jag gillar när det händer saker och ju fler saker som står på agendan desto bättre mår jag! Nu funderar jag på om det kanske skapar en inre stress som jag inte är medveten om? Därför ska jag försöka att bli bättre på att göra ingenting. Det kommer nog att bli jobbigt men jag är övertygad om att jag kommer må bra av det!
9 kommentarer: 1. Vi får allt oftare vara våra egna doktorer, för lite magsyra har jag inte ens tänkt på att man kan ha.... Jag är som du jag läser på om mina symtom och har blir rätt bra på att bedöma min egna vård. Läkaren vet inte alltid bäst!

  Att lyssna på kroppen är viktigt för när den vill vila så säger den ifrån.

  Kram på dig ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man ska inte lita på att de alltid har rätt!
   Kram

   Radera
 2. Visste inte att man kan ha för lite magsyra! Värt att kolla upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen är det mycket vanligare att man har för lite än för mycket men läkarna verkar inte vara inne på den linjen.....
   Kram

   Radera
 3. Bra jobbat där! Tänk att ett så enkelt test kan vara till så stor hjälp! Å med alla nyvunna insikter hoppas jag nu verkligen att klumpen försvinner. Håller tummarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan ju tycka att läkarna kunde använda sig av detta enkla knep istället för att skriva ut medicin hipp som happ....
   Kram

   Radera
 4. Så bra att du kunde lösa problemet. Ja, det här med stressen... så mycket den kan orsaka. Fin kväll till dig. Kram

  SvaraRadera
 5. Så bra att det, ibland, i ens liv kan dyka upp hjälp till självhjälp!
  Stress - en lurig grej som kan gömma sig i mycket - inte alltid man klarar av att se själv vad som orsakar det! Då är vänner och familj bra :)

  SvaraRadera
 6. Det är ju fantastiskt att du hittade den boken och gjorde testet.
  Som sagt...läkare vet inte alltid bäst.
  Det gäller verkligen att träffa på RÄTT läkare.
  För alla kan ju inte kunna allt om alla åkommor.
  Speciellt inte på en vanlig vårdcentral.
  Hoppas du lyckad hitta ett inre lugn som får dig att må bättre inombords.
  Och så länge man är lite försiktig med LCHF så är det många som mår bättre av att äta så.
  Lycka till med allt och krya på dig! ❤
  Kram.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...