Alla vi som gillar Maria

söndag 27 september 2015

Skyltsöndag #3

Det händer ibland att jag skriver ett inlägg på bloggen som jag tycker är glasklart. Jag läser genom det ett flertal gånger innan jag publicerar och tänker att alla som läser det kommer att förstå precis vad jag menar. Och vad själva poängen med inlägget är.
Fast så är det ju inte. Det skrivna ordet kan vara svårt ibland. Jag är ofta ironisk och det är en väldigt svår känsla att förmedla i text. Vissa förstår det inte i tal heller men det är ju en annan historia.
Sen kan det ju vara svårt att förklara allt i en text.
Det är det som är så bra med skyltar.
Skyltar är svåra att missförstå.
Särskilt när de är övertydliga


Kuriosa kring skylten: Den sitter vid alla hissar på alla (??) våningar på sjukhuset i Kristianstad. Jag har retat mig på dem i flera år men när jag blev inlagd på hjärtintensiven för några år sedan såg jag dem flera gånger om dagen eftersom den enda rundan jag orkade gå då var runt hisshallen tröttnade jag rejält på dem och la ut en bild på Instagram med texten No shit Sherlock! Lite bitter var jag nog......

För er som undrar hur det gick med mitt stordåd att cykla 10 mil i går kan jag berätta att det gick alldeles utmärkt! Både jag och ryggen höll och det enda som känns i dag är lite träningsvärk i axlarna och så har jag SJUKT ont i rumpan! Både i bakrumpan och i framrumpan ;-) 
På tisdag kommer ett inlägg med både bilder och info om min och Lottas cykeltripp till Ystad som fick ett väldigt snöpligt slut! 

6 kommentarer:

 1. Grattis till 10 min på cykel! Vilken prestation. :-) Ja, det här med skyltar och information.... Hoppas du har en riktigt fin söndag!/Kram

  SvaraRadera
 2. Hmmmm ... men jag trodde länge att man skulle trycka på Ner-knappen om hissen stod på en övre våning och man ville få ner den ... osv. Så ... skyltarna kanske är till för sådana som mig ;) sådana med utmanande logik ;)
  Ha en skön fortsättning på söndagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och En entusiastiskt glad HighFive för 10-milabedriften :) Höll allt koll på dig på Insta!

   Radera
 3. Wow du är fantastisk 10 mil ...förstår att du har ont både här och där ...
  Ja du kan man vara tydlig nog haha ... Skönt att dom förklara pilarna om man inte förstår vilket håll dom pekar ;)
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 4. Den där hisskylten är ju bara för bra!
  Man kan aldrig vara FÖR tydlig! :)
  Och jag är enormt lättad över att din rygg mår bra idag trots misshandel Igor! ; )
  Och rumpan lär du nog känna av i några dagar! Hihi...
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Kan inte låta bli att skratta åt din skylt! Den fyller ju egentligen precis ingen funktion alls. Varken synskadade eller personer som inte behärskar svenska har någon nytta av den. Småbarn kan inte läsa texten och förståndshandikappade har troligen sällskap till ett sjukhus.

  Med andra ord är din skylt ett perfekt bidrag till Skyltsöndagen:-)

  Så himla kul att din rygg höll! Träningsvärk är bra. Då känns det att man gjort nå't produktivt;-)

  Stort tack för skyltningen! Kul att du fortsätter med det:-)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...