Alla vi som gillar Maria

lördag 22 augusti 2015

Vad är det som blir större ju mer man tänker på den?

Den gångna veckan har varit väldigt känslosam. 
Två från varandra helt skilda situationer har upptagit det mesta av mina tankar. Den ena gör mig väldigt ledsen och den andra gör mig arg. Av olika skäl kan jag inte gå in på detaljer och om ni visste hur mycket jag önskade att jag var helt anonym på bloggen. Då kunde jag vräkt av mig allting rakt ut i stället för att skriva i gåtor.
Vad som har skrivits på löpsedlarna denna veckan har ju absolut inte gjort saken bättre. En man är misstänkt (och har erkänt sig skyldig till) för övergrepp mot barn här i Kristianstad. Han har arbetat på 26 förskolor och fyra skolor de senaste åren. Jag får ont i magen när jag tänker på hur många barn som kan ha blivit utsatta. 
Och att var fjärde svensk hade röstat på SD om det varit val i dag gör mig bara rädd.
Det är inte konstigt att jag har en klump i halsen.
Och den blir bara större ju mer jag tänker på den. 

4 kommentarer:

 1. Livet är inte alltid så enkelt..... Tyvärr!
  Visst är det otroligt med nyheterna nu för tiden, det händer en massa tråkig skit hela tiden. Och apropå SD, jag vill inte tro på det :-(
  Kram J

  SvaraRadera

 2. När man bloggar om känsliga ämnen tror jag att det är viktigt att göra det med eftertanke, så att bloggandet inte riskerar att få oönskade konsekvenser.
  Jag blir så arg, samtidigt så ledsen varje gång jag hör eller läser om människor som gör sig skyldiga till övergrepp mot barn... Vidrigt minst sagt!
  Skulle aldrig falla mig in att nånsin rösta på SD - ett parti som inte har ett någorlunda komplett partiprogram...De gör mig faktiskt orolig oxå... Men däremot tycker jag inte om den mobbning som SD utsätts och har utsatts för Det är inte värdigt vare sig vuxna människor, inklusive folkvalda politiker, journalister, eller folk i allmänhet att uppföra sig på det här viset mot någon/ några andra människor .Folk förvandlar ju sig själva till just det de inte vill stå för. Barn och ungdomar lär sig av vuxna när de dömer SD eller vem än det månde vara att det är ok att frysa ut/ prata illa om alla knäppa, annorlunda med konstiga åsikter som inte passar in.Jag vill inte ha ett lynchmobbsamhälle.
  Soliga varma lördagskramar ♥ ♥♥

  SvaraRadera

 3. Det är just det att man samlar massor inom sig som inte får utlopp i stort.
  Håller med vad "Bara vara jag" skriver....
  Övergreppen är avskyvärda, fy......

  Solig lördagskram ♥

  SvaraRadera
 4. Ont i magen och ledsenklump i magen, ja det har jag också. I mina närområden har 4 personer drunknat på en vecka. Den sista var den 14 åriga mörka pojken. Just det fallet drog ner mig oerhört djupt.
  Sen håller jag med dig om SD. Det är ofattbart. Det värsta är att många av dem är folk i min närhet, folk som jag tycker om. Eller tyckt om kanske, kan inte förstå dem nu...

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...