Alla vi som gillar Maria

tisdag 30 december 2014

Ett för varje månad. Typ.

Jag skrev ju innan ikväll att jag skulle sammanställa mina mål för 2015. Precis som väntat är det ju inte bara jag som gör det och hos den sjungande tjockisen läste jag om ett upplägg som jag föll för direkt! 12 stordåd under 2015. Fast om jag känner mig själv rätt försöker jag väl klara av alla 12 redan i januari......
I vilket fall som helst - här kommer mina planerade stordåd för 2015. Presenterade helt utan inbördes ordning.

1. Springa hem från jobbet. Det är knappt 16 km och för att få godkänt får jag inte stanna en enda gång. Ja, kanske när jag ska korsa vägar om det skulle vara så att säkerheten kräver det.
2. Besöka minst ett land som inte ligger granne med Sverige. Tura till Danmark för att fylla på vinförrådet räknas således inte.
3. Cykla 10 mil. Antagligen tillsammans med min man eftersom jag kommer att cykla vilse om jag är så långt hemifrån på egen hand.
4. Spara 6 000 kronor. Eller ännu hellre 12 000. Drömresan går till New York när mina äldsta fyller körkort. Alltså om jättejättemånga år eftersom jag själv är i den åldern ungefär.....
5. Ha poolparty. Årets försök slutade med att min man och min yngsta dottern badade bara för att medans resten av gästerna satt och frös inlindade i filtar. Nästa år beställer vi fint väder. Och dricker paraplydrinkar.
6. Få muskler. Eller skaffa heter det kanske? Jag ska alltså försöka träna mig till dem.  Inga övriga kommentarer på denna punkt då jag inte ens vet om det är möjligt.....
7. Gå på minst en skönhetsbehandling. Typ ansiktsbehandling eller liknande. Jag hade hellre haft som mål att gå på fler - jag är sjukt dålig på att unna mig själv sånt där - men det rimmar kanske dåligt med punkt nummer 4?!?
8. Bygga färdigt uterummet. Läs: se till att mannen bygger färdigt uterummet.
9. Städa ur förrådet. Det innebär att ta ut allt. sortera och slänga allt onödigt som sparats där genom åren. Det innebär INTE att ta ut allt, sortera och ställa in allt igen för att det kan ju vara bra att ha nån gång.....
10. Bry mig mindre om vad andra tycker om mig. Särskilt såna som inte betyder något för mig. Och det är några stycken.
11. Närvara vid minst ett kulturevenemang. Typ konsert, musikal, teater. Detta stordådet är kanske lite fusk eftersom musikal/dansföreställningen Flashdance redan är bokad och betald men man vet ju aldrig vad som händer. Dessutom börjar fantasin tryta.
12.  Våga säga JA oftare. Inte till allt såklart men kanske till mer än jag gör i dag.....

Så vilka är dina stordåd för 2015?
Har du ingen blogg går det alldeles utmärkt att lämna en lista i form av en kommentar!

Och ännu en gång önskar jag dig ETT GOTT NYTT ÅR!!

5 kommentarer:

 1. Oj vilken bra lista, lycka till med den! Stordåd har jag inga planerade men motionera minst 150 ggr nästa år tänkte jag ha som mål. Skaffa nya köksgardiner kom jag nyss på också, det är ett rimligt stordåd! :) Biljetter till musikalen Grease är redan bokade och betalade så jag har också säkrat det kulturella för 2015! Gott nyt!

  SvaraRadera
 2. Det var en bra och uppnåelig lista!! Jag kör inte på 12 stordåd utan filar mer på andra mål... får se om de kommer i skrift nån dag ;-)
  Glad fortsättning på dig! Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten Flashdance har jag också biljetter till så den punkten kan jag också bocka av ;-)

   Radera
 3. Wow! Jättebra lista ju! Heja heja. Men du, den där 1:an... Jag tycker att det ska vara fullt tillåtet att stanna innan du springer över vägar. Att bli påkörd är ju knappast ett stordåd.
  Och 9:an är ju genial! Att inte bara sortera och ställa tillbaka saker som kan vara bra att ha... Det skulle jag behöva lära mig.

  SvaraRadera
 4. Jag är nyfiken i en strut. Hur många har du klarat av? Det är trots allt tre månader kvar på året. (kanske stod svaret i inlägget 29/9 dit jag sticker NU)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...