Alla vi som gillar Maria

lördag 23 mars 2013

Lördagsundersökning

I veckan skrämde jag slag på mina arbetskamrater genom att skrika falsett i lunchrummet när jag såg ett kort i min telefon. Det var vänner till oss som gift sig och kungjorde det hela genom att publicera en bild på Facebook. Det där med att gifta sig lite i hemlighet eller med bara de närmast sörjande närvarande verkar bli allt vanligare. Vi har inte mindre än 4 par i vår bekantskapskrets som har gjort så.
Jag hoppas att det är så i alla fall. Annars innebär det att vi har vänner som inte vill ha oss på sitt bröllop.........

Nu förstår ni vad rubriken syftar till va?

Berätta ALLT om ditt bröllop om du är gift. 

Om du inte är gift - hur ser ditt drömbröllop ut?

7 kommentarer:

  1. Allt? Det orkar jag inte. Men det var ett jättefint budgetbröllop. Vi var studenter utan så mycket pengar. Borgelig vigsel i ett jättefint hus på Skansen. Släktochvännerochvisjälva hade gjort en god lunchbuffé som intogs i trevlig lokal på Södermalm i Stockholm. Gästlistan var väldigt restriktiv. Bara människor som stod oss nära bjöds. Att ens partner var medbjuden var alltså inte en självklarhet..vilket sårade vissa.Kurskamrater till mig fixade dukning och pynt. Jag är dem evigt tacksamma. Musikalisk familj o vänner stod för sång och spel under bröllopscermonin o lunchen.

    SvaraRadera
  2. Det går snabbt... Varken jag eller maken drömde om något jättebröllop så när bästa kompisarna flyttade till Melbourne så passade vi på. Hemligt såklart för alla här hemma, med endast vännerna som gäster/vittnen. Därefter medhavd lunch med champagne i en vacker park, och på kvällen gick vi ut själva, vännerna passade barnen som var 2½ år resp 9 månader.
    Jag skulle absolut inte ha velat ha det annorlunda, jag får rysningar när jag hör hur mycket tid och energi en del andra lägger på sina bröllop. Men tur att smaken är som baken ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Och när ska ni slå till då?????????????? / Jeanette och Jonas

    SvaraRadera
  4. Vi gifte oss borgerligt i vardagsrummet med bara några från makens familj närvarande. Sedan fick de ta hand om yngste sonen och vi åkte bort och bodde på slott över natten. Några veckor senare hade vi fest med cirka 50 gäster på ett ställe i närheten. Buffé. Tipspromenad och musiktävling (som jag hade gjort själv). Dans med musik från min dator.

    SvaraRadera
  5. Väldigt oorganiserat och enkelt.
    Jag, höggravid, i storblommig grav-klänning, maken i enkel ""kostym och vita tennissockor. Har för mig att han hade en svart skinnslips till det - den enda slipsen han hade...
    Vi gifte oss endast borgerligt, med baktanken att ta kyrkligt "fint" bröllop lite senare.
    Men sen kom nästa barn, osv...nu efter 20 ar har vi fortfarande inte gjort det.

    SvaraRadera
  6. Vi gifte oss borgerligt, hade två kompisar som vittnen och berättade inte för någon annan innan. Sedan hade vi en enkel middag hemma hos oss med hemgjord bröllopstårta. Passade oss helt perfekt. Storslagna bröllop är absolut inte min grej utan bara slöseri på tid och pengar tycker oromantiska jag. :)
    Att vara gift är för den delen oviktigt för mig, jag hade gärna förblivit sambo istället, om det inte vore för försämringarna i sambolagen som infördes årsskiftet -89-90 (vi gifte oss 27/12-89 haha). ;)

    SvaraRadera
  7. Hade ett klassiskt kyrkbröllop med allt vad som brukar ingå. Planering ett år, en massa dyra kostnader och en fest på kvällen... Jag hade en fantastisk dag men nu i efterhand hade jag gjort mycket annorlunda. Tänkt igenom vissa onödigt dyra kostnader, bjudit fler och kanske lite annorlunda, anlitat en annan fotograf (även om vi hade en av de bästa i stan...), haft en annan festlokal och framför allt haft nån annan som fixat maten till oss. Det låter säkert som om jag är missnöjd och det är jag egentligen inte men man blir väl klokare med åren... :)

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...