Alla vi som gillar Maria

onsdag 7 mars 2012

Fusk, Herreys och pizza med makrill!

Jag har fått en utmaning av Meekatt.

Jag ska berätta fem saker om mig själv som ni inte känner till.

Enkelt kan ju tyckas vid en första anblick men knepigare när jag börjar tänka på det. Ganska många av mina läsare känner mig privat och jag är inte direkt känd för att vara hemlighetsfull om jag säger så.....

Men några hemligheter har jag väl kvar.

Fast efter detta inlägget är de nog slut....

1. Jag skriver dagbok till mina barn. (OMG vad spännande!)
Jag skriver inte bara rosenskimrande skildringar om hur underbara de är utan jag skriver oxå om deras dåliga dagar, deras oförmåga om att göra som de blir tillsagda och andra mindre smickrande egenskaper. Tanken är att de ska kunna använda dagboken som ett slags uppslagsverk när de får egna barn istället för att skylla ifrån sig på sambon när barnet gör något mindre lämpligt. De ska med andra ord aldrig kunna säga :Det där måste han/hon ha efter dig. Så gjorde ALDRIG jag när jag var liten....." Funkar ju även omvänt så när barnet gör något bra kan de ju slå upp i sin bok och säga : Det där har han/hon efter mig. Precis så gjorde jag oxå när jag var liten!!

2. Jag fuskade på ett prov i engelska i femman. (Nu börjar det likna nåt!)
Jag och en kompis hittade ett gäng facit till det engelska provhäftet och tog med oss ett exemplar hem. Inför nästa prov pluggade vi in de rätta svaren och fick på så sätt alla rätt.
Till en början kändes det bra - resten av klassen var jätteimpade för att vi var så duktiga på engelska! Men när fröken lovordade mina talanger inför mina föräldrar på kvartssamtalet skämdes jag och kände mig jättedum för att jag fick så mycket beröm för något jag inte åstadkommit på egen hand Eller på egen hand hade jag väl åstadkommit det - jag kom ju ihåg alla rätta svar och det var ju en prestation i sig men du vet vad jag menar. Jag kände mig dock inte så dum så att jag erkände vad jag gjort men fuskfacit åkte i sopen och sen gick det väl inte fullt lika bra på resten av proven. Men jag kunde i alla fall sova på nätterna utan att drömma mardrömmar om att bli avslöjad som en fuskare.
Idag är jag däremot väl värd mitt MVG i engelska.


3. När jag var 16 sa jag till en kille som jag var kär i att hans tjej var jätteful och att han borde göra slut med henne och bli ihop med mig istället. (Nu snackar vi!!)
Jag sommarjobbade på Kronfågel och blev kär i en kille som hette Ola. Han var något år äldre och hade långt blont hår. Han var ihop med en tjej som även hon jobbade på Kronfågel. Jag kommer inte ihåg vad hon hette men jag kommer ihåg blickarna hon gav mig i lunchrummet efter att jag snott hennes kille.
Jag talade helt sonika om för Ola att han borde göra slut med sin fula tjej och bli tillsammans med mig istället. Han tyckte uppenbarligen det var en jättebra idé för en halvtimme senare var vi tillsammans!!



4. När jag städar lyssnar jag på Herreys på Spotify. (Skjut mig!!)
Jag var 10 när Herreys vann Eurovision Song Contest 1984 med sin Diggilo Diggiley. Så fort de släppte sin skiva traggade jag och min syster hål i huvudet på vår stackars mamma för att hon skulle köpa den till oss. Eftersom hon gjorde allt för att få slut på vårt tjat sina barn var vi snart lyckliga ägare till

                                                 
och vi spelade den avigt och rätt,  fram och tillbaka.
Jag kommer ihåg ALLA texterna än idag (28 år senare) och idag har bröderna Herreys en alldeles egen spellista på min Spotify. Så om ni skulle ramla in till mig när jag är ensam hemma och gör en av mina berömda städraider är det stor risk att ni får höra mig gala om gyllene gympadojor och om hjärtan som slår samma slag!


5. Jag älskar varma mackor med makrill och majonnäs. (Och jag vill inte höra någonting om att det låter äckligt - det är det INTE!!)
Detta var den enda maträtt min pappa kunde laga typ fast han gjorde inte varma mackor. Han gjorde pizza istället. Fast det var nog så att mamma gjorde degen och pappa la bara på toppingen. Så det där med att pappa lagade pizzan är väl inte riktigt sant....

Vår hemmagjorda pizza åt vi ofta som lördagsmys och minnet av våra mysiga kvällar i början på 80-talet i gillestugan med öppen brasa lever fortfarande kvar. Vi satt vid vårt vita runda plastbord i varsin snurrfåtölj i plast och orange dyna. Jag och min storasyster fick varsin 33 cl flaska med läsk som pappa fick öppna till oss eftersom den där korken var en omöjlighet om man inte hade väldigt starka nypor.
Ni som var med på den tiden - minns ni den? Det var som en flärp som man skulle dra först utåt och sen uppåt för att få av korken. Skitsvårt.
En annan favoritmaträtt från barndomen är mammas Sjömansbiff men jag kallade det för starka tatisar. (Starka potatisar för dig som inte förstår barnspråk...) Vetskapen om att det var öl i såsen gjorde nog maträtten ännu lite mer spännande men jag gillar sjömansbiff än idag. Och öl.


Sådärja - nu har jag tvättat min byk efter alla konstens regler och dessutom offentligt....

Meekatt - får jag godkänt??

Som är brukligt med såna här grejer så ska man ju skicka vidare och det gör jag till:

Jeanette

Cissa

Tjillevippmorsan

Anna

och

Marina

Och för att göra detta till det längsta blogginlägget i världshistorien så kommer det liiiiiite till!

De rätta svaren på gårdagens inlägg är:

På grönt lock - säger ju sig själv!



Långa mackor



Godisflingor



Prickkaviar




Helt logiskt eller hur??

Ha det allra bäst idag mina vänner!

Kram



PS Bilderna har jag som vanligt stulit lånat på Google!

17 kommentarer:

  1. Det var som vanligt trevligt att få lära känna dig lite mer, Maria. Jag gillar verkligen ditt sätt att vara personlig med glimten i ögat. Du måste vara mer än godkänd i den här utmaningen.

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Underbart att få läsa lite hemligheter om dig :)
    Är du tillsammans med samma killen än?
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej vi var inte tillsammans så länge. Han var inte så rolig som jag trodde.... Tror att han tog tillbaka den fula ;)

      Radera
  3. Jag ler och tänker att jag minsann har nog några hemligheter också... måste bara tänka lite. Vilka roliga minnen du har och det där med att skriva dagbok till sina barn låter som en bra idé. Kanske tar efter det där!

    SvaraRadera
  4. Hahaha, en helt annan bild av Maria träder fram! ;-) Jag ska försöka mig på utmaningen snarast, tack! (Måste nog försöka jobba lite först, efter 1½ veckas frånvaro...)

    Och den inköpslistan, nu när man vet är den ju så självklar! ;-)

    Kram och ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  5. Den där Ola verkar inte vara nåt att ha ändå så. ;)
    Dagboken till barnen däremot, vilken toppenidé. :)

    SvaraRadera
  6. Nu har du blottat dej! ;)
    Men, fyyyyy, att fuska på prov! DET har jag aldrig gjort.....*himlar med ögonen* ;)
    Det var kul läsning.
    Kram

    SvaraRadera
  7. kul läsning! Ska försöka ta migean det här så småningom...vi har bekanta hos oss just nu, så på något vis har bloggandet blivit lite eftersatt - men så småningom, så...

    SvaraRadera
  8. Massor av tackkramar för det UNDERBARA feel goddpaketet som kom idag! SÅÅÅ fint!!! Kika på min blogg - massor av bilder! :)

    KRAM!

    SvaraRadera
  9. Haha, mer än godkänt! ;)

    Jag städar till Mr Vain! Man MÅSTE ha bra musik när man städar annars tappar man lusten direkt!

    Pizza med makrill gör jag med - alla rynkar på näsan men det är supergott!

    Ola...haha. Vilken drömkille! ;)

    Ha det got!

    SvaraRadera
  10. Haha, roliga svar i den där utmaningen för en gångs skull :-)

    SvaraRadera
  11. Tänk att du var så busig ;-)
    Tack för utmaningen, ska fundera en stund...
    Kram

    SvaraRadera
  12. Kul att få veta lite mer om dig

    SvaraRadera
  13. Jag är härdad, mamma äter varmamackor med ost, banan och kaviar!!!

    SvaraRadera
  14. Diggar dina svar. Blev själv drabbad av utmaningen... hehehe. Här är en till som behöver viss musik till städningen. Fast jag vill ha U2, megahögt! Din dagboksidé är super. Mina ungar är för gamla, men lurar på om jag ska sammanställa deras bästa hyss, typ som Emils mamma gjorde. Fast det skulle kanske bli många tjocka blåa anteckningsböcker, för dom var busiga minsann.

    SvaraRadera
  15. Rackarns. Inte ett endaste rätt på frågeleken, trots att det så här i efterhand ser helt logiskt ut...

    SvaraRadera
  16. Alltså du! Jag kommer gärna och lyssnar på Diggiloo, diggiley. Världens bästa låt, med världens bästa grupp! Och min man heter Ola...

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...