Alla vi som gillar Maria

onsdag 8 februari 2017

Mitt liv hann inte passera revy......

I går kväll fick jag flimmer igen och eftersom det bara är en vecka sen jag lovade mig själv dyrt och heligt att aldrig vara envis igen när det kommer till hjärtat var det inte svårt att ta beslutet att åka in i morse när det inte hade slutat.
Snabbt och lätt kom jag - via akuten - upp på HIA (hjärtintensiven) och blev installerad i ett rum och uppkopplad mot ett helt gäng mockagänger. Min favoritsköterska från 2012 jobbade även i dag och jag kände mig trygg med det. Så trygg en nu kan känna sig när en ligger på HIA.
Eftersom jag ätit frukost - knappast troligt att jag inte äter frukost!! - gick det inte att söva mig och göra elkonvertering på studs. Läkarna tog då beslutet att sätta ett dropp med Brinavess - en elkonvertering i flytande form så att säga.
Min favoritsköterska förklarade hur det hela skulle gå till och det var även hon som skötte om hela "ingreppet". Efter en stund kände jag hur det började sticka i läppar och tunga samt att jag fick en äcklig smak av metall i munnen. Tydligen väldigt vanlig biverkning - jag var mest glad att jag inte fick så ont i hjärtat som mannen som låg och grät fick förra gången hon satt detta dropp på en patient.
När halva påsen gått in skulle droppet pausas en stund och sköterskan lämnade rummet för att kolla en annan patient. "Ring om det är nåt" sa hon innan hon gick. Efter någon minut kände jag hur det snurrade till i huvudet och jag hann tänka "Nu svimmar jag nog" innan jag såg i ögonvrån hur tre vitklädda personer kom rusande in på mitt rum.
- Hur är det Maria??? undrar kvinnan som är först framme vid min säng.
- Jag vet inte riktigt svarar jag. Det kändes jättekonstigt nyss, som om jag skulle svimma eller nåt.
- Men nu har ditt hjärta slagit över till normal takt säger hon glatt.
- Men varför kom ni springande då? Det är väl bra?? tyckte jag.
Då kommer min favoritsköterska in med en EKG-lapp i handen. När jag tittar på lappen ser jag hur jag först har flimmer och sen blir strecket alldeles rakt i någon centimeter.
- Stannde mitt hjärta?? frågar jag förvånat.
- Ja det stannade i 4.8 sekunder innan det slog om!

Jag förmodar att jag har varit med om alldeles för många (roliga) saker för att mitt liv skulle hinna passera revy på 4.8 sekunder......9 kommentarer:

 1. Nu får det vara nog med elände för din del på väldigt länge!!!! Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Väl att dom är på alerten på hjärtintensiven hoppas nu att du slipper dina flimmer attacker igen och att din medicin hjälper.

  SvaraRadera
 3. Stackars dig 💚 skickar varma vibbar och kramar 💚 och krya på dig bums!

  SvaraRadera
 4. Huua.... men bra att du tog det på allvar och åkte in! Nu måste du bli bra! Kram J❤

  SvaraRadera
 5. Usch jag vet känslan !!! Att svimma innan man vaknar till av smällen känslan av att försvinna så konstigt :(
  Jag tänker på dig fina ! Energikram ❤❤❤

  SvaraRadera
 6. Nämen usch vad läskigt. Tur att du var där inne under uppsikt. Och tur att du gjort så många roliga saker i ditt liv :) Stor krya-på-dig-kram!!!

  SvaraRadera
 7. OMG!!! Blir kallsvettig jag bara tänker på den pärsen. Men jag verkligen beundrar dig för din förmåga att ta allt med så mycket humor och till och med skriver ett inlägg om den mardrömssituationen. Du är FANTASTISK. Hoppas du vet det!!!

  SvaraRadera
 8. Usch, så obehagligt och jobbigt. Hoppas verkligen att hjärtat slår som det ska nu.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Härlig förklaring :) Klart att du har upplevt för mycket för att se allt det på 4.8 s- ;)
  Men ... det där låter verkligen obehagligt, om än precis om det skulle - tydligen!
  Hugaligen!
  Önskar dig en fin helg -men lugnt och fint hjärta!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...