Alla vi som gillar Maria

onsdag 23 december 2015

Jag - en skata?!?

Jag har ett väldigt selektivt minne.

Jag minns (nästan) bara positiva och lyckliga saker från min barndom. Det stämmer med all säkerhet inte.

Jag minns (nästan) bara de positiva händelserna från våra barns uppväxt.
Om jag ser/hör skrikande barn som beter sig illa kan jag bara komma på enstaka tillfällen då våra barn betett sig på det viset. Det stämmer med all säkerhet inte.

När mina tonåringar berättar om hur flertalet av eleverna på deras skola beter sig mot varandra kan jag inte komma på många som betedde sig så när jag gick på högstadiet. Det stämmer med all säkerhet inte.

När jag tänker tillbaka på personer som av en eller annan anledning inte längre finns i mitt liv minns jag (nästan) bara allt roligt vi gjorde tillsammans, hur bra allting kändes och jag har ofta svårt att minnas varför våra vägar skildes. Jag tänker att om jag fått åka tillbaka och göra om hade allt sett annorlunda ut i dag. Det stämmer med all säkerhet inte.

Mitt minne är som en skata. Det plockar bara med sig allt som är blankt och fint och lämnar kvar allt annat som oxå är viktigt. 7 kommentarer:


 1. Att minnas det goda är inte helt dumt...


  *** GOD JUL ***

  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Jag tror det är så, det dåliga det sorterar hjärnan bort efter hand. Tänk så många bittra människor det annars skulle vandra omkring! Eller för att använda det nya modeordet "Kränkta". Jösses. God ju på dig!

  SvaraRadera
 3. Perfekt, det är ju det positiva vi ska ta med oss!!

  SvaraRadera
 4. Ibland vill man bara minnas som som är bra! :)

  SvaraRadera
 5. Man minns ju det man VILL minnas, och du vill tänka tillbaka på det positiva. Tycker du gör helt rätt där, för det är just det som är lagrat i hjärnan för att plockas fram vid lämpliga tillfällen.

  SvaraRadera
 6. Tack och lov för ett selektivt minne man inte själv rår på - i alla fall när det oftast väljer att minnas det positiva! :)
  God Jul, Maria!

  SvaraRadera
 7. Minnas det som är bra är bäst tror jag ;)
  om man nu ens minns ngt :)
  Jag har fått så dåligt minne att det är inte klokt sååå värdelöst !!!
  Önskar dig nu en alldeles underbar jul Finaste Maria
  Kram Sanna

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...