Alla vi som gillar Maria

tisdag 1 december 2015

It takes one to know one

I dag har jag lovat en helt underbar person att försöka bli bättre på att lyssna på min kropp och att inte köra på i 130 HELA TIDEN.
Och hon vet vad hon pratar om eftersom hon själv varit väldigt dålig på att lyssna på sin kropp och eftersom hon kört på i 130 HELA TIDEN. 
Och vad värre är - hon vet precis vad som händer om man inte lyssnar på sin kropp och kör på i 130 HELA TIDEN.

När jag är ledig brukar jag plugga in mina lurar och lyssna på en ljudbok samtidigt som jag stryker/städar/tvättar eller nåt annat livsviktigt (??) som måste göras.
I dag la jag mig i soffan för att titta på ett avsnitt av Bron. 
När man tittar på TV är det ju väldigt svårt att göra något annat samtidigt. (Det är klart att jag hade kunnat stryka lite tvätt men har man lovat så har man.....)
58 minuter och 21 sekunder varade avsnittet.
Jag kollade hur långt det var kvar minst 10 gånger. 
Jag är überdålig på att slappna av......

10 kommentarer:

 1. Just Bron tillåter inget annat än full koncentration om du frågar mig. Den serien var helt suverän och jag hoppas på en fortsättning.
  Bra att du höll ditt löfte att inte göra annat än att bara titta.
  Du måste nog lära dig att koppla av, dessutom tycker jag att du ska sluta stryka tvätt;-)

  SvaraRadera
 2. Här är en till som håller upp ett varningsfinger i luften. Ser du vilket? :) Jag levde i 180 och trodde jag var odödlig i många år. Den käftsmällen svider fortfarande då och då.
  Jag förstår att det var sug efter Lukas. Jag vågade inte chansa. Därför var jag där första dagen som boken släpptes på Ystads Allehanda. Som alltid med kåserier läser jag några åt gången. Flera känner jag igen från tidningen. Han står högt i kurs för mig. Suverän på många sätt. Kram Bosse

  SvaraRadera
 3. Jag önskar att jag kunde dela med mig lite av min talang för att just koppla av. Jag är ganska grym på det. Då hade jag kanske i min tur kunnat få lite av din förmåga att få saker gjorda? För det verkar fan inte vara någon balans i hur dessa förmågor delats ut.

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat!! När jag gick in i väggen och var sjukskriven "tvingade" min man mig att se min en långfilm per dag, bara för att jag skulle göra INGENTING :)

  SvaraRadera

 5. Bron är så himla bra så den timmen är jag fastklistrad och gör ingenting annat.
  Men bra försök, du får träna... :)))

  Kramen ❤

  SvaraRadera

 6. Bron är så himla bra så den timmen är jag fastklistrad och gör ingenting annat.
  Men bra försök, du får träna... :)))

  Kramen ❤

  SvaraRadera
 7. haha bra gjort !!!!!!!! men Maria att kolla minst 10 ggr att den var slut ???
  Du får övertala dig själv att det är bara TV som gäller när du tittar på TV, eller så får du testa en sån mindfullness jag gör på 15 min hållt på i 3 månader och har fortfarande svårt men det blir bättre ;) ngt för dig kanske ???
  Bra att du tar tag i dig själv och ser dig själv som viktig för det är du vännen
  Stor varm KRAM och TACK !!!!!!!!!!
  Sanna

  SvaraRadera
 8. Bra gjort. Samtidigt tänker jag att när man har svårt att stanna av då går kroppen på högvarv. Jag tycker det är tråkigt att titta på tv, som om jag ska göra något vilsamt måste jag fotografera eller umgås med hundarna. Sköt om dig! Det finns bara en av dig. Kram

  SvaraRadera
 9. Jag har blivit riktigt dålig på att slappna av efter att jag fick Restless Legs Syndrome (eller WED som det heter numera). Ofta när jag sitter eller ligger ner så sätter myrkrypningarna igång i kroppen i 130, och då kan jag inte vara stilla fastän det är det jag behöver allra mest. Tortyr! Kram!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...