Alla vi som gillar Maria

torsdag 21 mars 2013

Värmande Qi-terapi??

Ni som känner mig vet att jag A L L T I D fryser. Jag har bättre dagar och sämre dagar men jag fryser alltid. Att jag har underställ på mig inomhus - både hemma och på jobb - är inget ovanligt.

Alldeles i närheten av mig - i en liten by som heter Rinkaby - finns en kvinna som sysslar med Qi-terapi. Jag har hört en hel del positivt om henne och hur hon har hjälpt personer med allt från depressioner till ryggskott. Värt ett försök tänkte jag och beställde en tid.

I går var jag där och fick min första behandling. Hon började med att mäta mina värden med en sorts mätare. Hon mätte på alla fingrarna och alla tårna. Jag såg själv att mätaren inte rörde sig ur fläcken. Tydligen innebar detta att jag inte hade någon som helst energi i kroppen. När jag tänker tillbaka på de senaste 13 åren kan jag mycket väl tänka mig att min kropp är helt tömd på energi.....

Hon började med att sticka mig med en akupunkturnål på vardera pekfinger och sen satte hon en nål mitt på vardera arm samt en nål i vardera fotvalv. Det gjorde rejält ont när hon satte nålarna men det var en övergående känsla. När nålarna satt där gjorde hon ytterligare en mätning och nu såg jag hur mätaren rörde sig upp mot mittstrecket på nästan alla mätpunkter.
Hon satte ytterligare två nålar i pannan och sen lyste hon med något slags infrarött ljus på några olika ställen på mina händer och fötter.

Innan jag åkte fick jag ett litet förmaningstal - INGEN träning överhuvudtaget tills efter mitt nästa besök. Inga promenader, ingen crosstrainer, ingenting. Bara vila. Ända fram tills tisdag.....

Jag ska inte ropa hej än men jag ska säga så här: I går kväll var första gången på länge som jag gick och la mig utan extrafilt och strumpor. Bara en sån sak.....

Har du någon erfarenhet av Qi-terapi?

6 kommentarer:

 1. Spännande!!
  Jag har ingen erfarenhet alls av det.

  SvaraRadera
 2. Låter intressant. Har aldrig hört talas om QI-terapi men akupunktur är ju en väl beprövad metod. Blir spännande att följa din resa :) Kram

  SvaraRadera
 3. Har inte hört om detta men det beror nog på att jag vant mig vid att tex strumpor är ett måste för att inte frysa och därmed inte kunna somna Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Det kanske ska provas? Jag har en elektrisk madrass med värme i. Ska bli kul att följa.

  SvaraRadera
 5. Hade qi-terapin någon effekt?

  Nyfiken, eftersom jag själv funderar på att testa

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...