Alla vi som gillar Maria

söndag 16 augusti 2015

London del 5 - Excuse me - I´m about to have a heartattack!!

Sista dagen var planen att strosa runt och fördriva tiden tills det var dags att åka till flygplatsen. Timmarna försvann snabbt och lätt i St James Park och på en liten lunchrestaurang där vi åt fish & chips.
I god tid tog vi bussen till Victoria Station. Vi valde bussen för att slippa bära våra fyra tunga resväskor i trapporna ner till tunnelbanan. Vi hade gott om tid på oss att hitta till busstationen och hade med all säkerhet hunnit dit om det bara hade funnits lite bättre skyltar. Hela kvarteret runt stationen höll på att byggas om så det var avstängt lite här och var samt höga masonitväggar runt om trottoaren så man såg ju inte direkt vart man var på väg.

När vi äntligen hittade rätt - och det tack vare en hjälpsam konstapel - var klockan 13.59. Bussen skulle gå 14.00 och enligt biljetten skulle man infinna sig minst 10 minuter innan. Vi rusade längst bort (för naturligtvis var det från den fickan vår buss skulle gå) och hoppades på det bästa. Till min stora lättnad stod bussen kvar och efter lite lirkande med den sura busschauffören fick vi lasta in våra väskor och följa med. Enligt biljetten skulle resan ta 1 timme och 20 minuter vilket innebar att vi skulle vara på flygplatsen 15.20. Vårt flyg hem till Sverige gick 17.10 så det klaffade ju perfekt. Vi skulle antagligen även hinna stoppa i oss något ätbart oxå.

När bussen var framme vid flygplatsen lastade vi av vårt bagage och gick in för att leta upp vår incheckningsdisk. Vi ställde oss i den långa kön utan att känna någon stress. När vi var nästan ända framme ställer sig kvinnan bakom disken upp och vrålar: ANY PASSENGERS FOR COPENHAGEN?!?! Jag och ytterligare ett 10-tal personer bakom oss viftar frenetiskt med våra boardingpass och vi blir framkallade längst fram i kön. Your gate closes in 15 minutes - please go straight to the gate!!! säger kvinnan när vi checkat in vårt bagage. En titt på klockan får mitt hjärta att hoppa upp i halsgropen - bussen måste ha tagit nästan två timmar på sig eftersom klockan nu är 16.25!! Vi rusar upp till säkerhetskontrollen bara för att inse att det är kört. Där står ett hundratal personer i kö och vi kommer aldrig att hinna. Längre bak i kön ser jag en familj som ser svensk (och stressad ut) så jag frågar om även de ska till Köpenhamn. De nickar febrilt med panik i blicken. Tror ni att planet väntar på oss? frågar jag som aldrig någonsin har varit i denna situationen innan. Det trodde de inte.

Jag kallar till mig en säkerhetskille, informerar honom att I´m about to have a heartattack!!, visar honom våra boardingpass varpå han öppnar ett sånt där textilband och låter oss alla gå förbi hela kön och direkt fram till säkerhetskontrollen. Jag och föräldrarna i den svenska familjen småsnackar lite för att låtsas att vi är lugna och jag ser att de reser med tre barn som ser ut att vara under 10 alla tre. Två killar och en tjej som har Downs syndrom. Och det är när Elsa (som dottern hette) går genom larmbågarna som genast börjar tjuta det blir riktigt jobbigt. Säkerhetspersonalen vill såklart visitera henne och det tycker inte alls hon var någon vidare bra idé!!
Håller ni planet till oss?!? skriker den nu gråtfärdiga mamman efter mig och Julia när vi rusar mot gate 26 som såklart ligger så långt från säkerhetskontrollen man kan komma.
Vi lyfter inte utan er!!! lovade jag när vi rusade iväg med våra handbagage svängande runt benen.

Klockan 17.10 satt vi alla på planet på väg hem till Sverige. Som tur var hade jag ett choklad i handbagaget som stillade den värsta hungern tills vi landade på Kastrup. Där hann vi precis skicka i oss en hamburgare och en milkshake innan tåget gick hem till Kristianstad. Det var såklart fullt och jag fick stå upp ända till Lund. Men hemma var vi i alla fall!!!

När jag äntligen fick sätta mig började jag ladda mentalt för att göra om hela konkarongen igen om 4 år för då fyller nästa dotter 15.......

16 kommentarer:

 1. Okej. Jag fick nästan en hjärtattack av att läsa detta. Så jag kan ju aaaana vad du gick igenom. Pjuh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var inte den bästa avslutningen på resan om vi säger så.....

   Radera

 2. Jösses, å detta skall du göra om? Nä, ta bara de lugnare bitarna va? :-D

  Kramen ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska göra mitt bästa för att bara plocka ut godbitarna!!

   Radera
 3. Åh, det är så vansinnigt jobbigt när det blir så där, hjärtattacksjobbigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev faktiskt lite uppjagad bara av att skriva om det....

   Radera
 4. Om inte annat blev det en händelserik resa =) Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev det verkligen. Och de flesta händelserna var ju positiva!!

   Radera
 5. Tack för fem härliga blogginlägg. :) Du har hela fyra år att vila upp dig på. Det kommer att gå kanon den gången också. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod!
   Vi får väl se om jag får vila alla fyra åren....

   Radera
 6. Kanske lite semester skulle vara på sin plats nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skulle sitta fint men tyvärr är den slut ;-)

   Radera
 7. Vilka härliga inlägg från London! En jättetrevlig stad med massor att se. Men vilken hemsk hemresa. Sånt där tar verkligen hårt på psyket. Påminner mig om ett par av våra flighter förra sommaren http://miasmix.blogg.se/2014/june/puh-vilken-resa.html Hade ett par mardrömsresor i Sydamerika. Du får njuta av de 4 år nu som du inte behöver åka till London. men kanske blir det någon annan resa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir det säkert. Jag ska klicka in och läsa om din hemresa strax!

   Radera
 8. Så hemskt när man ligger risigt till i tiden för ett flyg..... usch..
  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte utan att de grå hårstråna blir lite fler.....

   Radera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...