Alla vi som gillar Maria

lördag 15 augusti 2015

London del 4 - Med livet som insats

När vi då äntligen var på väg hem efter vår något traumatiska shoppingeftermiddag (du som inte vet vad jag pratar om får backa till gårdagens inlägg) hoppade vi på tunnelbanetåget men eftersom vi satt och pratade missade vi att hoppa av på rätt station för att kunna byta linje. Ingen fara skedd inser jag efter en snabb titt på tunnelbanekartan - det funkar med nästa station oxå, lite krångligare med det funkar. När vi kommer av på stationen är den märkligt lugn. Det visar sig att just den linjen vi skulle åka med inte går från denna station på söndagar. Stod säkert i det finstilta men vem i hela friden orkar läsa det?!?
Efter en diskussion med mannen i gul väst som med all säkerhet var stationerad där för att hjälpa förvirrade turister visar det sig att buss är bästa alternativet att ta sig hem. Buss nummer någonting som gick från busshållplats Z.  När vi kom upp i det fria insåg vi att en lång promenad åt antingen höger eller vänster låg framför oss eftersom busshållplatsen vi stod vid hette I. Det kändes mest rätt att gå åt höger så vi lyfte upp våra 17 kassar och började gå på våra mycket ömma fötter.
Gudskelov var känslan att gå åt höger rätt förstod vi eftersom nästa hållplats (som låg skrämmande långt iväg!!) hette J. Plötsligt såg vi en park på vänster sida. Kunde det kanske vara Hyde Park? Det visade det sig vara och efter en titt på kartan vid ingången bestämde vi oss för att gå tvärs genom parken istället för att fortsätta leta efter rätt busshållplats. Vi bodde ju bara på andra sidan och hur bred kan en park vara?

Inte så väldigt bred faktiskt och innan vi visste ordet av var vi faktiskt på rätt sida parken!! När vi gick förbi cykeluthyrningsstället som var precis vid utgången bestämde vi oss för att gå till hotellet, vila fötterna en stund (som denna dag traskat 25 693 steg!!) och sen hyra vars en cykel. Sagt och gjort - kl 20 var vi tillbaka och några minuter senare cyklade vi iväg genom parken med livet som insats. Inte nog med att vi skulle cykla på fel sida av vägen - vi skulle även komma ihåg att titta på fel håll innan vi korsade vägen! Konstigt nog skedde ingen större katastrof förutom att det blev mörkt väldigt snabbt! Det kändes plötsligt lite läskigt och vi började dra oss mot utgången. Jag ganska villigt , Julia väldigt motvilligt. Men eftersom vi till och med blev varnade att stanna för länge av en ung kille som var ute och joggade var det jag som vann diskussionen om huruvida vi skulle stanna kvar i parken eller inte.
Med löfte om att återvända dagen efter och då cykla runt hela parken fick jag äntligen min modiga men ack så naiva 14-åriga dotter på bättre tankar!

Sagt och gjort på måndagsmorgonen hämtade vi ut vars en cykel igen och cyklade runt hela Kensington Gardens/Hyde Park. Med jämna mellanrum stannades det för fotografering och det hela klarades av på mindre än två timmar. Resten av dagen ägnades åt Covent Garden, Soho, Piccadilly, Chinatown, Buckingham Palace och med all säkerhet några andra ställen oxå. På kvällen såg vi musikalen Wicked - den var helt fantastisk!!
Om du orkar läsa mer om vår Londonresa kan du komma tillbaka i morgon då jag berättar om vår mycket dramatiska hemfärd!

6 kommentarer:

 1. På det stora hela verkar ni ha haft verkligen fina dagar i London ☺ Kram ♥

  SvaraRadera

 2. Tur att du bestämde att ni skulle ta er ut ur parken, jag är livrädd för parker och mörker. =)

  Kramen ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mer rädd för människorna i parken....

   Radera
 3. Vilka strapatser och äventyr ni varit med om varje dag. Jösses med steg. Smart tänkt med att ta er igenom den välkända parken. När jag kom dit i texten gissade jag på att ni skulle hamna i en slags labyrint och gå fel. Så höga tankar har jag om dig. :) Det kommer att ta veckor innan ni hunnit smälta alla intryck. Magnifik avrundning på dagen. London har verkligen allt på sitt smörgåsbord. Okej! Ni missade att tälta i ett tvåmanstält i Hyde Park. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade ju inte förvånat så jättemycket om vi faktiskt hade gått fel....
   Tälta är inte riktigt min grej så det gör inget att vi missade det!! ;-)

   Radera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...