Alla vi som gillar Maria

torsdag 16 augusti 2012

Va sa du???

Jag läste inne hos Jess häromdagen att hon i 20 år trott att Michael Jackson sjöng "Annie are you walking" i låten Smooth Criminal.

Jag lyssnade på låten igår och visst kan man få det till att han frågar om hon går. Men han frågar om hon är OK.

Vad John Travolta och Olivia Newton-John menade när de sjöng "Wallaballabadooo" i filmen Grease undrade jag i många år. Jag hade inte sett filmen utan jag hade bara filmmusiken på ett kassettband som min äldre kusin spelat in till mig. Det var först när jag såg filmen som jag förstod att de sjöng "You´re the one that I want".

Och när jag ändå håller på kan  jag ju lika gärna berätta att jag och min storasyster i många år levde i tron att "Hånnela" ett lockrop till barnprogram. Det var nämligen det vi tyckte barnen ropade på TV när klockan var 18. Inte förräns i vuxen ålder har jag förstått att de ropade "Kom nu´rå". Till mitt försvar vill jag säga att vi växte upp på landet - barnen som ropade var från Stockholm.

Ni förstår vad ni ska göra nu va??

Ha det bäst!!

Och välkommen Jeanette - hoppas du kommer att trivas!

14 kommentarer:

 1. På tal om "Hånnela", så lät det så här hemma hos oss:
  "Mamma, kom nu da!" "Vadååå?" "Bangegam i tevetååå"!
  (bangegam=barnprogram. Kommentatorens övers.)
  Vi är från Småland om det är nån som undrar!

  SvaraRadera
 2. hahahaha Ja de där "felsägningarna" är inte helt ovanliga. Jag måste erkänna att jag tyckt detsamma om Michael Jackson låten. :P Men någon annat kan jag inte komma på. Får fundera lite.

  Ha det gott idag! Kram!

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där. Jag trodde under halva min uppväxt att Toni Braxton sjöng "One break my heart" när hon i själva verket sjunger "Unbreak my heart".

  SvaraRadera
 4. Har skitsvårt att höra vad som sjungs...

  SvaraRadera
 5. Och nu fibblade jag bort en lång kommentar här... en kommentar där jag skrev att det finns ett fåtal svenskar/svenskor som verkligen kan texta!!! En av de absolut bästa var Monica Zetterlund och inte långt därifrån kommer Ann-Louise Hanson (avsett vad man tycker om musikstil).
  Jag var en Lundellälskare, men jag hörde knappt vad han sjöng, det var mera som att lyssna till en nasal jag-är-täppt-i-näsan-sångare.
  Men ok... ;)
  Lyssna på den här... trots den är betydligt bättre i original än det man hämtar på nätet
  http://www.youtube.com/watch?v=2F4lAwJbq8M

  SvaraRadera
 6. Hade tolkat MJ:s låt precis som Jess. MJ har ingen vidare tur med språket i vissa av sina låtar.

  SvaraRadera
 7. Kan gott erkänna att jag nästan aldrig lär mig ngr texter. Kram

  SvaraRadera
 8. "You´re the one that I want", är ju skitsvårt att både höra och sjunga, jag fattade inte heller vad de sjöng då på den tiden!

  SvaraRadera
 9. Det bästa är den amerikanska låte där de sjunger "vi fyra". Kommer inte ihåg vem som sjöng eller vad låten heter, men fel måste det ju vara

  SvaraRadera
 10. Hahaha!! Min son gick runt och sjöng the Ark´s "One of us is gonna die young" på sitt eget sätt för några år sedan: "One of us is Malin Baryard"! Och nu hör jag bara Ola Salo sjunga så också! :-D

  SvaraRadera
 11. Vilken lattjo low! Men så svara då!!! Wowow! Vilken lattjo low!

  Ja, så där lät min version av Michelangelo med Björn Skifs. Jag tycker fortfarande att det ÄR vad den där SKifs sjunger... ;)

  Jag har dessutom en hel bok med roliga felhörningar och här är en trevlig länk till det:

  http://www.saltmannen.se/

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Hahaha, så kul när det blir fel!
  Kul att du länkade!
  kram

  SvaraRadera
 13. Sedan min pappa sa till mig att man kan höra "små negrar i sanden" istället för "sunday, bloody sunday" (U2) så hör jag bara det! sjukt irriterande. .. haha

  SvaraRadera
 14. Ska kanske säga att jag är uppvuxen i Simrishamn, väldigt bred skånska ;)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...