Alla vi som gillar Maria

tisdag 24 juli 2012

Det här med kalorier är en hel vetenskap.....

De senaste åren har jag kunnat äta i stort sett vad jag velat. Jag är en godisgris av stora mått och äter godis nästan varje dag. När barnen gått och lagt sig eller är på sina rum såklart. Det har sina fördelar att vara vuxen.

Eftersom jag är otroligt aktiv har det ju funkat att äta på detta viset.

Men ska jag berätta för er vad som INTE funkar??

Att äta på detta viset och sitta still!

Jag har sedan jag blev inlagd i mitten på maj gått upp 8 kg. 8!!


Vissa hävdar bestämt att det inte syns och om det syns är det till det positiva.

Det är möjligt att de tycker det men det tycker inte jag. Och definitivt INTE mina kläder. Hemma hasar jag mest runt i joggingbyxor och är lyckligt ovetande men när jag stoppar ner mig i ett par jeans som klämmer lite här och där kommer verkligheten ifatt mig.

Jag vet, jag vet, jag vet att jag ska låta var sak ha sin tid, att jag inte är sjukligt överviktig, att några trivselkilo inte är hela världen. Jag vet det. Men det hindrar inte att jag inte trivs med mig själv när jag har dessa extrakilo. Var och en har sin trivselvikt, jag har min och det är inte den jag har just nu.

Eftersom jag inte kan träna något nämnvärt är det ju kosten jag får ta tag i. Det enda sättet jag ens orkar göra det på - och tror på för den delen - är att räkna kalorier. Jag vet att GI, LCHF och alla andra bokstavsbantningar kanske funkar för vissa men jag tror inte på att utesluta något ur min kost. Fler kalorier ut än in. Det tror jag på.

Det går väl an när jag är hemma. De flesta livsmedel har ju innehållsdeklaration och så finns det faktiskt appar som kan hjälpa mig att räkna ut. En sjysst hushållsvåg och jag är good to go!

Men sen då? När jag inte är hemma? McDonalds är ett av de få ställen som upplyser sina gäster om  vad som finns i de olika menyerna. Men där kan jag ju inte äta om jag ska gå ner i vikt.

Och så är det ju sommar. Hur många kalorier innehåller en sån här? (som jag åt igår....)Jag är inget bra på det här........

6 kommentarer:

 1. Känner igen det där. Med skadorna kom vikten tassande - och den är inte lika lätt att bli av med...

  SvaraRadera
 2. Du kanske har en del av lösningen på första raden i ditt inlägg....."godis nästan varje kväll"....kanske lite frukt istället? Och så klart gräddglass,pizza mm får det ju inte bli för ofta.
  Sen får du väl börja föra "matdagbok" i ca en vecka. Då kanske du ser vad du kan/bör dra ner på. Men viss medicin kan också vara en bov....
  Lycka till //M

  SvaraRadera
 3. Ja du.. De där är inte alls lätt. Men jag tror som du. "Mer kalorier ut än in". Jag har toksvårt för att gå ner i vikt. Det räcker inte att bara utesluta godis etc. Jag måste verkligen jobba. Nu kan jag ju träna. Och tycker det är riktigt kul. Åtminstone än så länge. Hoppas du hittar något som funkar.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Mindre portioner? Det konstiga är att när jag blev sjuk så bestämde jag mig för att leva här och nu och skita i min övervikt. Det fanns viktigare saker här i livet. Resultat. Hittills har jag gått ner ca 9 kg. Men det är under en 4-årsperiod. kilona smög sig på under åren och nu smyger de sig av. Kram

  SvaraRadera
 5. Ingen lätt match det du kämpar med, er inte lätt å gå ner utan möjlighet att träna. Tro mig! Jag har varit där.

  Men onödiga kalorier var något jag inte visste om förr i tiden.
  Glass godis mat för sent på kvällen ja allt jag kunde gjöra fel de gjorde jag fel!
  Nu är jag inte i trivselvikten ÄN men sakta går det tillbaka, ooh det är inte roligt. För allt det goda måste jag hålla mig från, samt alkohol som innehåller mycket kalorier! Och den sätter ner förbränningen med...
  Lycka till
  kram

  SvaraRadera
 6. Jag tror också på det där med kaloriekvation, men alldeles lätt är det ju inte, speciellt inte på sommaren, det följer ju lite onyttigheter med den - onyttigheter som är väldigt goda!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...